DELA

Prisad journalist till litteraturdagarna

Journalisten och författaren Anna-Lena Laurén, som nyligen tilldelades Svenska publicistklubbens stora pris Guldpennan kommer till Mariehamns litteraturdagar i vår. Laurén får priset för ”engagerande rapportering med lyskraft och språklig rikedom från ett minerat fält”.

Under litteraturdagarna deltar Laurén i diskussionen ”Vem är Putin?” tillsammans med journalisten och författaren Stig Fredrikson och översättaren och Rysslandskännaren Janina Orlov. 

Anna-Lena Laurén belönades redan 2003 med det stora finlandssvenska publicistpriset, som yngsta journalist någonsin. Hon arbetar idag som utrikeskorrespondent i Moskva för Svenska dagbladet och Hufvudstadsbladet. Hon har givit ut fem böcker, den senaste ”Ukraina – gränslandet” kom ut i år och är skriven tillsammans med Peter Lodenius.

Nya Åland har tidigare berättat att deckarförfattaren Anders de la Motte kommer till Mariehamns litteraturdagar 2016, som arrangeras 10-14 mars. Anders de la Mottes roman ”UltiMatum” utsågs nyligen till årets bästa svenska deckare av Svenska deckarakademin.

 

Foto: Lauri Mannermaa