DELA
Foto: Theresa Axén<07_Bildrubrik>TAR RODRET Jörgen Pettersson tar över som publisher för tidningen Ålands sjöfart. Bakom står styrelsen för Ålands Sjöfart rf. Från vänster Olof Widén, Leif Nordlund, ordförande Eva Mikkola-Karlström, vice ordförande Hanna Hagmark-Cooper, Daniel Dahlén och Edvard Johansson. Johanna Boijer-Svahnström saknas på bilden.

Pettersson tar över sjöfartstidning

Jörgen Pettersson blir publisher för branschtidningen Ålands Sjöfart som också får en ny hemsida.
Branschtidningen Ålands Sjöfart har utkommit sedan 1939 och kommer nu fyra gånger per år. I tisdags presenterades Jörgen Pettersson som ny publisher, alltså ansvarig utgivare och vd för tidningen.

Varför är tidningen relevant?

– Det finns otroligt många människor som jobbar inom sjöfart och de syns inte så mycket. Det finns många historier att berätta och det finns många yrken som sjöfarten producerar, säger Pettersson.

Hur ser du på rollen som publisher?

– Jag har alltid varit en person som tycker att man ska skilja på siffror och bokstäver (hålla annons skiljt från det redaktionella arbetet, reds anm.) men i en branschtidning tror jag det är klokt att förena rollerna. Jag kommer ha en frilansstab som hjälper till.

Vilken är din målsättning med tidningen?

– Den ska ha ett gott humör och visa på möjligheterna i branschen. Sjöfart är en modern bransch och de som ägnar sig åt shipping på Åland är världsledande, det vill jag att ska synas.

Tidningen och hemsidan ska också kopplas till evenemanget Sjöfartens dag, ett evenemang där personer med koppling till sjöfart från hela Norden samlas på Åland. Evenemanget har ordnats sedan 2001 och arrangeras i år den 12 maj.