DELA
Foto: Pressbild

Nytt flygbolag på Arlandalinjen

På söndagseftermiddagen flygs premiärturen för flygbolaget Amapola, som nu tar över trafiken mellan Mariehamn och Stockholm/Arlanda. Bolaget har avtal med SAS, som gör att man kan boka resan vidare direkt från Åland.

I ett pressmeddelande från Infrastrukturavdelningen berättas att efter söndagens trafikstart blir det två avgångar på vardagarna och en på söndagar.

Bolaget Amapola bedriver redan, enligt landskapet, upphandlad trafik på flera orter i Sverige och har ett giltigt Interlineavtal med SAS. Interlineavtal innebär att du kan boka hela din resa, inklusive anslutningsflyg, på samma biljett och bagaget följer också det med hela vägen på en incheckning.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete med Amapola. Flygplanstypen blir en stor förbättring gentemot den tidigare flygplanstypen Saab 340 och Interlineavtalet med SAS möjliggör smidiga bokningsmöjligheter för fortsatta förbindelser vidare ut i världen, säger infrastrukturminister Christian Wikström (Ob) i en kommentar i pressmeddelandet.

Amapola kommer att använda flygplanstypen Fokker 50 med 50 säten i Ålandstrafiken.