DELA
Foto: Stefan Öhberg

Nu rekommenderas 80-plussare en fjärde dos

Institutet för hälsa och välfärd THL rekommenderar en fjärde vaccindos mot covid-19 till personer som är 80 år och äldre eller bor på ett boende för äldre.

– Den som har fått tre doser vaccin och har haft covid-19 behöver inte en fjärde dos. Den som har fått bara två doser vaccin och har haft covid-19 behöver en fjärde dos. I det fallet ska det ska ha gått minst tre månader efter genomgången sjukdom eller senaste vaccindos, säger ÅHS smittskyddsläkare och klinikchef Tora Woivalin i ÅHS pressmeddelande.

Personer som bor hemma och även de som får hemsjukvård bokar själva tid via ÅHS webbokning som öppnar i dag fredag. De kan vaccineras i Sviby från och med på söndag.

ÅHS meddelar att man tyvärr inte kan ta emot bokningar per telefon.

Vaccinationsverksamheten i Ålands Posts lokaler i Sviby upphör i april och vaccineringarna förs över till hälsocentralerna. Det är ännu inte möjligt boka tid för april, men ÅHS meddelar att man hoppas att ha allt på plats för det inom en vecka.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp