DELA
Foto: Stefan Öhberg

Mordmisstänkt hade förhållande med offret

En av kvinnorna som är misstänkt för mordet i Eckerö jul annandagen hade tidigare varit i ett förhållande med mordoffret.

Det sade förundersökningsledaren Tommy Thörnroos på en presskonferens om åtalet på fredagsförmiddagen.

Två kvinnor sitter häktade misstänkta för mord och grov skadegörelse. Kvinnan som hade haft ett förhållande med mordoffret är född 1990. Den andra kvinnan som är hennes väninna är född 1983. Väninnan har erkänt.

Åtal ska väckas senast den 29 april. Eftersom de misstänkta är häktade ska en rättegång inledas senast två veckor efter att åtal väckts. Det betyder att rättegången i Ålands tingsrätt hålls senast den 13 maj.

Kvinnorna ska ha planerat brottet tillsammans.

Mannen som var ensam hemma i sitt hus tittade på tv när han hörde röster utanför. Han hörde hur ett fönster krossades och såg att något brännbart hade kastats in. Enligt polisen var det bensin.

Mannen fick svåra brännskador men kunde ta sig till ett grannhus ett hundratal meter bort. Han fördes med helikopter till Ålands centralsjukhus där han hördes av polisen. Han sövdes ner men dog av sina skador den 28 december.

Se hela presskonferensen här: https://www.nyan.ax/nyheter/se-polisens-presskonferens-om-mordutredningen-pa-nyan-ax/

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp