Se polisens presskonferens om mordutredningen här

I dag, fredag 16 april, håller polis och åklagare en gemensam presskonferens om det misstänkta mordet i Eckerö i fjol. Presskonferensen sänds via Nya Ålands hemsida och finns att se där både direkt och i efterhand.

Det var den 26 december i fjol som ett hus på Lisebergsvägen i Eckerö Storby sattes i brand. Mannen som bodde i huset fick svåra brännskador, men lyckades själv ta sig till ett grannhus. Mannen förs till sjukhus med helikopter och polisen hinner höra honom innan han avlider.

Tre kvinnor har varit misstänkta för inblandning i det som hänt, varav två häktats och en har erkänt.

Inte längre tre

Som Nyan berättade i gårdagens tidning är polisutredningen nu klar och har lämnats över till åklagare.

”Händelsen har utretts som misstänkt mord och grov skadegörelse och polisen har i ärendet som mest haft tre stycken misstänkta. I samband med överförande till åklagare har en misstänkt avskrivits i ärendet. De två kvarvarande misstänkta är fortsättningsvis häktade”, skriver förundersökningsledaren Tommy Thörnroos i pressmeddelandet.

Börjar 9.30

Dagens presskonferens inleds klockan 9.30 och deltar gör både Tommy Thörnroos och landskapsåklagare Henrik Lindeman.

Sändningen från presskonferensen kan ses via Nya Ålands hemsida, www.nyan.ax, både direkt på morgonen och i efterhand.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp