DELA
Foto: Erkki Santamala

Många föreningsaktiviteter läggs på is

Alla medlemsaktiviteter hos föreningar som ingår i Ålands handikappförbund läggs på is åtminstone till och med den 20 januari.
– Vi avvaktar utvecklingen och följer eventuella nya direktiv från myndigheternas sida, sägs i ett pressmeddelande.

Ålands handikappförbund och dess medlemsföreningar, som har 4 300 medlemmar, följer landskapsregeringens rekommendationer och direktiv.

Förutom att medlemsaktiviteterna senareläggs är det begränsade öppettider för Handicampen 10–14 januari, alltså nästa vecka.

Ålands handikappförbunds kansli har öppet klockan 9–12 måndag–fredag.

– Vi rekommenderar besökare som inte har akuta ärenden att vänta med att besöka oss tills läget har förbättrats. Alla besökare som kan rekommenderas att bära munskydd, sprita händerna, hålla avstånd och undvika att besöka oss vid förkylningssymtom. Säkrast är att man tar direktkontakt med verksamhetsledaren för den förening som ärendet gäller för att överenskomma om lämpliga mötestider.

Det finns vissa undantag.

För att kunna dela ut de viktiga näringsdryckerna utan trängsel bemannar Ålands cancerförening sitt kansli och håller sin egen entré öppen måndag till torsdag kl 9–15. Fredag 14 januari stängt.

Ålands hörselförenings organisationssekreteraren finns på plats för den som behöver hjälp med sin hörapparat måndag och tisdag kl 9–15 samt onsdag kl 9–12 med fortsättning 16.30–17.30 för hörselrådgivning.

– Förbundets och medlemsföreningarnas personal arbetar delvis på distans för att undvika kontakter så långt det är möjligt. Kontakta personen du söker direkt på telefon och e-post, personalens arbetstider är som tidigare och påverkas inte av de begränsade öppettiderna. Håll er uppdaterade om det fortsatta läget på www.handicampen.ax och på Ålands handikappförbunds och föreningarnas facebooksidor samt genom personalen vid förbundet och föreningarna, hälsar förbundets kommunikatör Gunilla G Nordlund och verksamhetsledare Per Leino.

Ålands handikappförbund

Andning & Allergi Åland

De utvecklingsstördas väl på Åland

Demensföreningen på Åland

Diabetesföreningen på Åland

Föreningen Vårt Hjärta

Intresseföreningen för psykisk hälsa – Reseda

Ålands Autismspektrumförening

Ålands Cancerförening

Ålands Hörselförening

Ålands Neurologiska förening

Ålands Reumaförening

Ålands Synskadade

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp