DELA
Foto: Pressbild

Luciakandidat nummer 4

Nya Åland presenterar kandidaterna till Ålands lucia 2020. Röstningen pågår till den 28 november. I år går de insamlade medlen från luciakampanjen till att hjälpa och stöda barnfamiljer på Åland som har det tufft i vardagen. luciamärken och Lucialotter säljs digitalt via lucia.ax.

Namn: Tilde Sofie Matsdotter Polviander.

Ålder: Jag är 18 år gammal

Bor: I Mariehamn.

Familj: Min familj består av min mamma Ann-Sofie, pappa Mats, storasyster Wilma och mina katter Tinglan och Tusse.

Pluggar/arbetar: Jag studerar tredje året på Ålands Lyceum och på fritiden är jag dansledare på Dunderdans.

Intressen: Jag älskar att dansa och att umgås med familj, släkt och vänner.

I framtiden vill jag jobba som: I framtiden vill jag gärna stå på scen och fortsätta dansa. Men utöver det har jag alltid velat jobba med barn och därför intresserar läraryrket mig.

Min favorit av luciasånger: Det är svårt att välja bara en lucialåt när alla sånger är så fina. Men jag tycker extra mycket om låten ”En stjärna lyser så klar” och låten ”Tänd ett ljus”.

Därför vill jag bli Ålands lucia: Att vara med i Ålands lucia har alltid varit en barndomsdröm. Nu när jag blivit äldre har jag också förstått hur viktig luciainsamlingen är och det gör mig ännu gladare att få vara med. Luciafirandet gör så att generationer kommer samman och jag är tacksam över att jag får vara en del av den gemenskapen. Jag vill sprida värme, sång och glädje runt om på Åland tillsammans med alla i luciagruppen. Sedan vill jag vara med och föra luciatraditionen vidare.

Läs mer:
Luciakandidat nummer 1
Luciakandidat nummer 2
Luciakandidat nummer 3
Luciakandidat nummer 5
Luciakandidat nummer 6
Luciakandidat nummer 7

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp