DELA
Foto: Pressbild

Luciakandidat nummer 1

Nya Åland presenterar kandidaterna till Ålands lucia 2020. Röstningen pågår till den 28 november. I år går de insamlade medlen från luciakampanjen till att hjälpa och stöda barnfamiljer på Åland som har det tufft i vardagen. luciamärken och Lucialotter säljs digitalt via lucia.ax.

Namn: Tilde Alina Tomasdotter Koroleff.

Ålder: 19 år.

Bor: I Jomala.

Familj: Mamma Marika, bonuspappa Jan-Erik, pappa Tomas, bonusmamma Emma, lillebror Oliver, lillasyster Lykke, pojkvän Wille och katten Scizzo.

Arbetar: Vid daghemmet Nyängen i Mariehamn.

Intressen: Dansar och är även dansledare på Dunder-Dans. Sjunger mycket hemma och umgås med mina vänner

I framtiden vill jag arbeta som: Jag har alltid tyckt om att jobba med barn och det är även det jag tror att jag kommer arbeta med i framtiden. Jag kom faktiskt in på förskollärarprogrammet i Uppsala nu till hösten men tackade nej på grund av coronasituationen då det för tillfället känns bättre att stanna hemma på Åland. Jag får se om jag söker samma utbilning nästa höst, eller om det kanske blir Helsingfors.

Min favorit av luciasångerna: Den som jag alltid har tyckt mest om är Himlen i min famn. Det är en väldigt fin sång och jag har alltid sjungit en vers från den när jag varit med i skolans lucia.

Därför vill jag bli Ålands lucia: Att bli lucia har alltid varit en dröm ända sedan jag var liten. Lucia har alltid varit en förebild för mig och jag har alltid sett upp till henne. Att jag skulle få chansen att vara en förebild för många andra känns väldigt fint. Jag hoppas att jag med min positivitet och glada leende kan sprida ljus, glädje och gemenskap i dessa dystra tider som vi tyvärr har just nu.

Läs mer:
Luciakandidat nummer 2
Luciakandidat nummer 3
Luciakandidat nummer 4
Luciakandidat nummer 5
Luciakandidat nummer 6
Luciakandidat nummer 7

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp