DELA

Tre gäddor var för unga fiskare

Roligt! Det tyckte både Elias Nylund, 13 år, och Christopher Eriksson,11, om sin fiskefärd med fiskeguiden Jussi Kuitunen på lördagen. Tre gäddor var drog pojkarna upp ur Lumparns vatten.
Elias och Christopher hade turen att vinna fiskedagen som lottades ut som en extra vinst bland alla juniorer i Nyan-nappet i september.
Dagen sponsrades av dragtillverkaren Kuusamo som förärade pojkarna var sitt jubileumsdrag. Flera olika drag belönades de också med av Jussi Kuitunen efter väl förrättat värv.

Kall morgon
– Lite kallt var det nog på morgonen, erkänner de unga fiskarna. Särskilt om fötterna.
Men småningom började solen värma och att fiskelyckan var god hjälpte upp stämningen. När de kom i land och möttes av föräldrar var pojkarna ivriga att berätta om sin fångst och vad de upplevt under dagen.
Christophers tre gäddor var på 3 kilo, 2,8 kilo och 1,3 kilo. Längst var den på 2,8 som mätte 76 centimeter.
Elias tre gäddor vägde 2,4, 2,2 och 1,3 kilo. Både den på 2,2 och den på 2,4 mätte 69 centimeter i längd.
– Dessutom såg vi en storgädda på kanske 7-8 kilo, men den högg inte utan simmade bara efter draget, berättar Jussi Kuitunen.

Fick köra båten
Utöver fisket fick Christopher och Elias också pröva på att köra båten. Den ena på vägen ut och den andra på vägen hem. Också det var en upplevelse.
Att dagen blev en fin upplevelse är båda pojkarna överens om.

Slutnappat 31.10
Fisketävlingen Nyan-nappet, där det är gäddornas längd som räknas, fortsätter ännu ett tag. Den 31 oktober är sista tävlingsdagen för i år.
Juniorernas fiskefärd på lördagen filmades för Åland 24 där man inom kort kommer att kunna se levande bilder från färden.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax