DELA

Tony vann 50.000 kronor

Tony Wikström i Mariehamn gjorde några missar, men gick ändå vidare till finalen i TV3-tävlingen Singing Bee, där deltagarna skall kunna textrader som fattas i kända låtar.
Han vann 50.000 kronor i fredags. Och om han vinner finalen, som redan är inspelad och som sänds den 21 november, blir han 100.000 kronor rikare.
– Bredden är min starka sida. Svagheter? 20- och 30-talsmusik är jag inte bra på.
Inspelningen av programmet som sändes i fredags tog tre timmar och det var som att sjunga karaoke på en förfest, tycker han..När bandet slutar spela skall den som tävlar sjunga nästa textrad utan ackompanjemang. Tony fick bland annat Sarah Dawn Finers I Remember Love på sin lott.
– Den kan jag. Men när bandet tystnade var det ett stort tjejgäng i publiken som fortsatte sjunga texten. Då blev jag så paff att jag kom av mig.

Inte att leka med
Stevie Wonders Isn’t She Lovely var också knepig.
– Hans tonarter är inte att leka med. Och det var en ny låt för mig, en sådan som man tror att man kan bara för att man trallar med varje gång man hör den.
Om det lät litet falskt då och då beror det möjligen på att sångarna hade svårt att höra sig själva. Monitorhögtalarna på scenen är i minsta laget.
Wikström har skrivit kontrakt med musikbolaget Mubito, som ägs av Sony BMG. Det är inget traditionellt skivbolag, men det erbjuder artister hemsidor och andra lösningar för att marknadsföra och sälja musik på nätet.
– Mubito kikade in på min Myspace-sida redan före tävlingen och såg väl att jag haft rätt många besökare.
I dagsläget har han runt tio låtar som han tänker lägga ut till försäljning. Flera är på gång. (pd)