DELA

Tillfälliga ändringar på Föglölinjen

m/s Skarven tas tillfälligt ur bruk i kväll, men är åter i trafik på fredag morgon meddelar landskapets trafikavdelning. Orsaken är inspektion av färjans flottsystem. Föglötrafiken sköts under torsdagskvällen av m/s Grisslan mellan Långnäs och Överö.
Skarvens sista tur i kväll är avgången klockan 17.50 från Svinö till Degerby. m/s Grisslan avgår efter att ha avslutat sin ordinarie trafik på tvärgående linjen klockan 18.00 från Snäckö via Överö till Långnäs och kör sen Föglötrafiken mellan Långnäs och Överö enligt samma turlista som m/s Knipan tidigare kört.
I Långnäs skall trafikanterna följa orange tillfällig skyltning till Föglö. I Överö följs gällande skyltning för trafik till Långnäs. Ute på hamnplanen i Överö mellan filerna och färjklaffen råder parkeringsförbud förutom för servicetrafik.
I Svinö och Degerby finns skyltar som upplyser trafikanterna att trafiken mellan fasta Åland och Föglö är flyttad till Långnäs och Överö. På landsväg 3 och på Föglö visar skyltningen längs landsvägarna att färjtrafiken till och från Föglö går mellan Långnäs och Överö.
En liknande tillfällig omläggning kommer också att ske någon kväll nästa vecka vilket man informerar om senare.
NINA SMEDS
nina.smeds@nyan.ax