DELA

Stort stöd för lantrådet i pejling

Stödet för sittande lantrådet Viveka Eriksson(Lib) är starkt. Men likaså är efterfrågan stor på andra lantrådskandidater än de nuvarande partiledarna visar Nyans pejling.
31 röster av 100 måste ses som en tydlig indikator på att Viveka Eriksson (Lib) för tillfället är det säkraste namnet som lantrådskandidat.
I Nyans pejling i går ställde vi frågan: Vilken partiledare vill du se som nästa regeringschef (lantråd)? Alternativen var de nuvarande partiordförandena för de åländska partierna.
Ett alternativ fanns även för dem som ville ha någon annan.
På andra plats kom kategorin ”Någon annan” som fick 27 röster. Där kunde man namnge en kandidat och de politiker som fick varsin röst i den kategorin är Runar Karlsson (C), Roger Nordlund (C), Harry Jansson (C) och Barbro Sundback (S).
Gun-Mari Lindholm (OB) och Camilla Gunell (S) fick 10 röster var, Veronica Thörnroos (C) fick 8 röster, Johan Ehn (FS) och Anders Eriksson (ÅF) 7 röster var.


100 tillfrågade
Vi frågade 60 personer vid lunchtid i Sittkoffs gallerian och 40 personer vid Mattssons i Godby.
Det var få som valde att inte delta i pejlingen, men flera kommentarer var att inget av alternativen är bra. Av dem som kryssade i alternativet ”någon annan ”var det bara 5 stycken som kunde namnge en annan lantrådskandidat än partiledarna.
Läs mer i papperstidningen!

Nina Smeds