DELA

Sparkades medvetslös och lämnades i hallen

En 41-årig man slog och sparkade i våras en kvinna så att hon blev blå i ansiktet och så öm i hela kroppen att hon hade svårt att både sitta och gå.
Tingsrätten har nu dömt mannen till dagsböter.
I mars i år misshandlades en kvinna i Godby. Enligt en arbetskollega, som vittnade i tingsrätten, var kvinnan blå i ansiktet och haltade då hon kom på jobb efter misshandeln.
Hon hade svårt att sitta och gå och hon hade ont i bland annat ansiktet, huvudet, knän och fötter. Vid höger öga hade hon en blodutgjutning.
Kvinnan berättade till sin kollega att hon blivit slagen och lämnad liggandes i hallen efter att hon sparkats medvetslös. Hon hade inte berättat för arbetskamraten varför hon misshandlats men hon hade sagt att hon själv var orsaken.

Bestred åtalet
Ett annat vittne som hördes i rätten sade att han fått bilden att hela händelsen utlöstes av ett svartsjukedrama.
Den 41-åriga man, som nu har dömts för misshandeln, bestred åtalet.
Hans version var att kvinnan hade misshandlats då hon var på jobb. Tingsrätten ansåg dock att den förklaringen inte var trovärdig, bland annat eftersom händelsen aldrig polisanmäldes.
Tingsrätten valde i stället att tro på de båda vittnenas berättelser och 41-åringen dömdes till 55 dagsböter på sammanlagt 1.100 euro.

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN