DELA

Skarven ytterligare försenad

Det är ännu oklart när nya skärgårdsfärjan Skarven anländer till Åland. Hårda vindar har hindrat planerade testkörningar och därför har leveransdatum skjutits fram ytterligare.
Planer finns nu på att visa upp nybygget för skärgårdsborna på vägen mot fasta Åland.
Ännu i fredags trodde man att nya Föglöfärjan Skarven skulle anlända till Åland den här veckan. Men bland annat helgens hårda vindar i Litauen, som hindrade de planerade provkörningarna, gör att Skarven ännu ligger i hamnen i Klaipeda.
Enligt de senaste uppgifterna kommer hon att köras till Åland någon gång under vecka 42 eller 43. Det finns även vissa planer på att göra vissa provkörningar i hamn i Helsingfors, men ännu är allt oklart.

Kanske Västerhamn
– Och så finns det politiska önskemål att hon ska visas upp i den åländska skärgården på vägen. Det kan göras smidigt i Brändö Torsholma, Kökar och Långnäs, säger sjötrafikchef Bo Karlsson.
Eventuellt kan det även bli ett hamnbesök i Västerhamn, men ingenting är ännu bestämt.

Info om trafik
När leveransdatum är säkert fastslaget kommer trafikavdelningen att gå ut med information om var nybygget kan beskådas samt hur färjbytet under två-tre dagar kommer att påverka färjtrafiken till Föglö.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax