DELA

Simonsen hjälper översvämningsdrabbade

Finlands Röda Kors sänder tre hjälparbetare till Pakistan. Bland dem finns verksamhetsledaren för Ålandsdistriktet, Stefan Simonsen.
Enligt Röda Korsets internationella biståndsteam har cirka 270.000 hem förstörts i och med de enorma översvämningar som drabbat landet. Finlands Röda Kors sänder nu tre hjälparbetare till området för att nå fram med biståndsarbetet.
Stefan Simonsen, verksamhetsledare för Röda korsets Ålandsdistrikt, är en av dem och han reste i går. Allt material från tält till matleveranser som organisationen bidrar med från olika delar av världen samordnas av distributionsteamet, skriver Finlands Röda Kors på sin hemsida, där Simonsen ansvarar för lagerbokföringen samt är kontaktperson för distributionsenheterna.
Organisationen rapporterar om Rödakorsarbetare som har svårt att ta sig fram då allt fler vägar övertäcks av vatten. Hjälptransporterna är beroende av att infrastrukturen fungerar.
På grund av resan sommarpratar inte Simonsen i Ålands radio på fredag som planerat. Han stannar i Pakistan i cirka fyra veckor.

Cecilia Lindvall