DELA

Rundbergs köper Sparmacken

Noginvest Ab, som ägs av Tom Pussinen, Johan Rothberg, och Tony Karlström, har idag sålt automatstationen St1 vid Sparhallen till Rundbergs Bil & Service-St1.
Rundbergs Bil & Services intresse för Sparmacken St1 är kopplat till strukturaffären i fastlandet där St1 Holding Ab vid årsskiftet förvärvade Essos verksamhet i Finland. Det berättar man i ett pressmeddelande.
St1 Finland bedriver en omfattande bränsleförsäljningsverksamhet, dels i egen regi, dels genom samarbeten med lokala bränslehandlare. På Åland kommer Rundbergs Bil & Service framöver att samarbeta med St1 vilket konkret märks genom att varumärket Esso ersätts med St1.
– Genom köpet av Sparmacken stärks vårt distributionsnät och vi kan utöka servicen till våra kunder, berättar Roger Rundberg i pressmeddelandet.


Funnits i 4 år
– Vi har drivit Sparmacken i fyra och halvt år. Det har varit roligt och vi har nått våra mål. Vi fick en förfrågan av St1 Finland samt Rundbergs och efter en intern diskussion beslöt vi oss för att sälja, kommenterar Tom Pussinen, styrelseordförande i Noginvest, den aktuella affären.
Verksamheten kommer i övrigt att fortsätta som tidigare.
– Inom en snar framtid lanserar vi flera nya intressanta tjänster, bland annat ett visa-kort med kundförmåner och inom kort även miljöbensin, avslutar Roger Rundberg i pressmeddelandet.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax