DELA

Revy på Mariepark i september

Revyn ”På håret” sätts upp i Mariepark 12 september. Den är baserad på ett satirprogram som sändes i Sveriges radio för flera år sedan.
Sång och musik, sketcher och monologer, kupletter och de senaste telegrammen utlovas när revyn På håret sätts upp i Mariepark. Satirprogrammet med samma namn sändes i Sveriges radio år 1982-2000 och var en del av aktualitetsmagasinet ”Godmorgon, världen” i kanalen P1 efter 1986.
De fyra mest framträdande medlemmarna i gruppen var Hans Dahlman (ofta som nyhetuppläsaren Lelle Printer), Claes Vogel, Stefan Grudin och Anders Klintevall. Under en längre tid medverkade också Lena Klefelt, även känd som barnboksförfattarinna.
I programmet gjorde man ofta omskrivningar av kända politikers namn, till exempel blev Bengt Westerberg Vet Besterberg och Carl Bildt blev Bill Kavat.
– Den föreställning som blev en genomskrattad succé med styckepris på garv som blev vårt all-time low. Bifallen stod som stekta sparvar i backen och vi avkrävdes löfte om nya föreställningar. En/två av dom kommer nu! Här i Mariehamn! Det blir en pietetsfullt rungande kavalkad av kravmärkta kupletter, svanstämplade sånger, språkvanvårdade sketcher, taktlösa telegram och genuscertifierade garv i 2009 års nya På håret-jubileumsrevy, skriver arrangörerna i ett pressutskick.
Förställningen äger rum den 12 september.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax