DELA

Redovisning på väg för Skolmusik 2010

Sena fakturor är huvudorsaken till att Skolmusik 2010, som fick 100.000 euro av landskapsmedel med början 2009, inte ännu har redovisat kostnaderna.
– Men redovisningen är klar och ska lämnas in efter semestrarna.
Det säger Krister Norrgrann, ordförande för Ålands sång- och musikförbund som var lokalarrangör till jätteevenemanget i fjol.
Nya Åland berättade i går att Ålands idrottsförbund har tagit god tid på sig med att färdigställa historiken som beviljades landskapsmedel första gången 2007. Också 2008 och 2009 gavs pengar för historiken – totalt 60.000 euro – men den har ännu inte getts ut.
På frågan om det finns flera oredovisade större projekt än ÅIF:s idrottshistorik svarade kulturbyråns chef Jan-Ole Lönnblad så här:
– Skolmusik 2010. Jag har varit i kontakt med Ålands sång- och musikförbunds ordförande både muntligen och skriftligen och svaret i slutet av fjolåret var att fakturorna då fortfarande droppade in och bokslutet över evenemanget därför inte hade gjorts.

Bokslutet klart
Krister Norrgrann berättar för Nya Åland att bokslutet nu är klart och att redovisningen lämnas in när semesterperioden är över.
– Det var ett stort evenemang med närmare 4.500 deltagare, större än både vinter-OS och öspelen. Totalbudgeten gick på cirka 350.000 euro, vilket är lite när summan slås ut på alla deltagare.
Det åländska bidraget var till stor hjälp, tillägger han.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre