DELA

Positiva Porko prisades

Ålands penningautomatförenings vd Lars Porko har utsetts till ”Årets positivaste ålänning”.
Det är JCI Mariehamn, juniorhandelskammaren, som utser ”Årets positivaste ålänning” och i samband med föreningens årsmöte i lördags fick Lars Porko priset med bland annat följande motiv:
”Lars Porko personifierar Ålands penningautomatförening, Paf, som under årens lopp har bidragit med allmännyttiga medel till det åländska samhället. Företaget firade under 2006 sitt 40-årsjubileum och visade då upp ett ekonomiskt resultat som var starkare än någonsin. Tack vare Paf är Åland idag ett samhälle med ett rikt utbud av kultur, idrott och social verksamhet, för såväl ung som gammal.

Rakryggad
Lars Porko började jobba för Paf 1974 och var då föreningens förste anställda på heltidsbasis. Han har haft en avgörande betydelse för Paf och dess framgångar. Han har även aktivt arbetat för att Paf skall nå nya höjder. Även under tider då kritik mot den åländska spelverksamheten framförts i media både på borta- och hemmaplan har Lars Porko rakryggat och sakligt försvarat företagets och det åländska samhällets ställning”.
Det är tredje året i rad som JCI Mariehamn delade ut priset. De tidigare pristagarna har varit Dennis Jansson och Niklas Pelin. (uw)