DELA

Polisen ber allmänheten om hjälp att hitta försvunnen kvinna

Sökandet efter Riitta Mattsson fortsätter. Efter snart två dygns letande finns ännu inga spår efter den försvunna. Nu ber polisen allmänheten om hjälp och vädjar till fastighetsägare i Lemland att söka igenom sina hus, stugor, gårdar och stränder.
Det var vid två-tiden på onsdagen som den 76-årig Litja Riitta-Lea Mattsson försvann från sitt hem i Norrby näs i Lemland. Försvinnandet polisanmäldes och efterspaningarna görs på marken, från luften och från vattnet, med bland annat hjälp av frivilliga räddningstjänsten och andra myndigheter. Man har sökt med hundar, off-roadbilar och dykare, men ännu har man inga spår efter Mattsson.

Vill ha hjälp
Nu vädjar polisen till alla fastighetsägare i området Norrby-Söderby-Bistorp att de ska söka igenom sina hus, stugor, gårdar och stränder. Man betonar vikten av att leta igenom alla ställen där en människa ryms.
Anhöriga har gett följande kännetecken på den försvunna: 165 till 170 centimeter lång, normalbyggd med ljust hår. Hon är varmt klädd i mörkblå stickad mössa, jacka, byxor och svarta gummistövlar. Kvinnan ska vara i fysiskt god form men hon lider av svår demens. Bilden av Riitta Mattsson är tagen 2003.

Tips, men inga resultat
Polisen har fått några tips som dock inte gett resultat. Tipsen har kommit in från Lemland, men även Lumparland och Mariehamn. Trots att Riitta Mattsson lider av svår demens meddelar man från polisen att hon är i fysiskt gott skick, vilket kan betyda att hon har kunnat röra sig till fots längre sträckor.
”Alla iakttagelser som kan ha betydelse för utredningen av Mattssons försvinnande bör omgående meddelas polisen” skriver polisen i ett pressmeddelande.
Personer som vet något om var Riitta Mattsson kan befinna sig ombeds att kontakta polisen på tel. 527100. (tl/ab/tt-s/ns)