DELA

Paolo Roberto föreläser om droger

Den boxande tv-kändisen Paolo Robert ska inspirera och peppa åländska ungdomar till att inte testa droger. Roberto har själv en bakgrund som ”värsting” och vill göra sitt för att förebygga bråk och knark.
I december kommer Paolo Roberto till Åland för att föreläsa för högstadieelever. Den före detta proffsboxaren ska prata om hur man lär sig stå emot droger.
Paolo Roberto är känd som värstingen som blev boxare. Som tonåring var han ofta inblandad i slagsmål och drogs till Stockholms kriminella gäng, där var han känd som ”kungen av Kungsan”.
I slutet av 1980-talet tog livet en vändning och han var med och startade Non Fighting Generation, en organisation med syfte att förebygga och förhindra bråk genom att vandra i de delar av staden där många ungdomar hänger.

Ingen skräckpropaganda
Efter en tid började han träna boxning och blev proffsboxare. Idag är Paolo Roberto politiskt aktiv och en känd TV-personlighet, nyligen gjorde han rollen som sig själv i filmen Flickan som lekte med elden.
Enligt Mariehamns juniorhandelskammare, JCI, som ordnar föreläsningen har skräckpropaganda om drogernas negativa verkningar visat sig vara ett ineffektivt sätt att kämpa mot droger. Roberto kommer i stället att prata om attityder och mental inställning, om hur man klarar av att stå emot och säga nej när omgivningen vill att man skall prova en drog.
Föreläsningen hålls den 11 december i Alandica-huset. På kvällen arrangeras sedan ett drogfritt disko för de deltagande ungdomarna. (tl)