DELA

Nu säljs kött på nätet

Åland får ett nytt internetföretag, Köttexpressen.
Konceptet är att man beställer sitt kött på nätet och får det hemlevererat om man bor på fasta Åland.
– Köttexpressen erbjuder allt från traditionella köttprodukter till exotiska råvaror som struts, hjort eller zebra. Vill du dessutom förenkla ditt liv kan du även köpa halvfabrikat av mycket bra kvalité, skriver Tom Roberts i ett pressmeddelande.
Det är han som står bakom det det nya företaget, Köttexpressen. Roberts är köksmästare och har jobbat på restauranger både i Finland och i Norge.
– Beställningen görs antingen via Köttexpressens hemsida eller per telefon, och varor för ett värde över 50 euro levereras kostnadsfritt hem till kunderna på hela fasta Åland, skriver Roberts.

Med frysbil
– Leveransen sker med frysbil, och oftast redan dagen efter beställningen. Väljer du de exotiska produkterna som struts, hjort eller zebra kan det dröja lite längre, men aldrig längre än tre dagar.
Tom Roberts väljer att betona personlig service som en viktig faktor i verksamheten och han ställer också gärna upp med tips och råd. Prisnivån beskriver han som konkurrenskraftig.
– Största delen av råvarorna importeras av de största utländska grossisterna, men Köttexpressen erbjuder också åländska varor som t.ex. ekologiskt kött och glutamatfria korvar. För de som vill förenkla sitt vardagsliv finns även ett stort urval av halvfabrikat.

På torget
Köttexpressens frysbil kommer också att finnas bland annat på olika marknader. Från och med lördag står bilen också på torget i Mariehamn mellan klockan 10-13.
– Den som har vägarna förbi torget är välkommen att göra sina beställningar direkt vid bilen eller hämta tidigare beställda varor samt även göra direkta inköp
Skärgården finns med i de framtida planerna. Adressen till hemsidan är www.kottexpressen.ax och telefonnumret 040-185 62 11.

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN

titte.tornroth@nyan.ax