DELA

Miranda sjunger i tv

12-åriga Miranda Martens skrev en sång om kärlek och valdes ut att delta i Melody grand prix.
– Det skulle nog vara roligt att gå vidare till Stockholmsfinalen, men det roligaste är att träffa nya kompisar, säger hon.

Klicka på artikeln och lyssna på Mirandas låt!


Den inhemska finalen i låtskrivar- och sångtävlingen för 8- till 15-åringar, Melodi Grand Prix, går av stapeln fredagen den nionde oktober klockan 20.00. Då kommer mariehamnstjejen Miranda Martens (bilden) att stå på scen i direktsändning i FST5. Låten hon ska framföra heter För första gången och hon har skrivit texten helt själv.
– Den handlar som de flesta andra låtar om kärlek. Jag har ingen särskild inspiration, den tar upp kärlek i allmänhet helt enkelt, säger Miranda Martens.
Av 111 sökande gick tio stycken vidare.
Redan i dag åker Miranda till Helsingfors för att öva, men hon har inte blivit nervös ännu. Hon har sjungit inför många människor förut.
– På pappas 40-årskalas och i skolan har jag sjungit. Men aldrig i tv, säger hon.
De andra deltagarna har hon träffat redan. I juni var de alla på läger för att öva sångteknik och lära känna varandra.
– Efter det har vi pratat med varandra på internet. Det roligaste med tävlingen är att träffa nya vänner, säger Miranda.
På fredag är det upp till tv-tittarna att ringa och rösta. De två finalister som får flest röster får sedan åka till Stockholm och representera Finland i MGP Nordic den 28 november.

Lyssna på Mirandas bidrag:

TANJA LÖNNQVIST

tanja.lonnqvist@nyan.ax