DELA

Kino kan smygöppna ikväll

Dennis Janssons nya nattklubb Kino kan öppna ikväll, även om målsättningen är att den officiella öppningen sker nästa helg i samband med Mariehamnskalaset.
En smygöppning ikväll skulle innebära att klubben hålls öppen för första gången, men utan någon reklam om att det blir så.
– Jag vill hålla den officiella öppningen under Mariehamnskalaset, sade Jansson tidigare under dagen, men pratade också om en eventuell smygöppning under fredagskvällen.
Allt beror dock på tidtabellen för de sista förberedelserna. Det var först i eftermiddag som alla tillstånd till slut blev klara, den sista inspektionen gjordes av brandmyndigheterna.
Vid de stora glasdörrarna på Nygatan möttes man fortfarande vid sextiden av byggarbetare i febril aktivitet och anställda som såg till att hålla dörrarna stängda för allmänheten.
En person som jobbar där, som inte vill säga sitt namn, menar att de satsar på att få allt klart till kvällen. Men vid halv sju-tiden hade Jansson ännu inget definitivt besked att ge åt eventuella besökare.
– När allt är klart så öppnar vi, säger Jansson.

Sara Othman