DELA

Jim Häggblom Vikings nye Ålandschef

Viking Line har anställt Jim Häggblom som ny Ålandschef. Han arbetar i dag som flygplatschef och tillträder sin nya tjänst 1 december.
Den nye Ålandschefen Vid Viking Line, Jim Häggblom, säger att han tror att jobbet blir intressant. Han ska ansvara över allt som inte har med den direkta färjtrafiken att göra. Han kommer också att bli en lokal representant för Åland i och med denna tjänst.
– Det blir en stor utmaning. Samtidigt känner jag mig lugn, när jag vet att jag har mycket duktig och kunnig personal att arbeta med, säger Häggblom.
Det var ungefär 30 personer som sökte tjänsten. De flesta sökande kom från Sverige och Åland. Ett stort problem för de sökande var att flytta till Åland.
– Vi hade svårt att få de sökande att flytta hit, säger vd Mikael Backman. Därför var Jim ett bra val. Samtidigt har han erfarenhet från att han har varit chef på Williams Buss. Den delen vägde in mest när vi valde honom. Sen kunde han prata alla språk vi kräver, det vill säga finska, svenska och engelska.
Läs mer i Nyan i morgon.

Oskar Pellas