DELA

Första Brändö IK-dagen firades i söndags

Brändös juniorer utklassade seniorerna i en innebandymatch när Brändö IK höll sin första festdag i Brändöhallen.
Runt 80 besökare tog del av programmet.
I söndags firades Brändös idrottklubbs (BIK) första egna dag.
– Dagen gick av stapeln parallellt med självständighetsfirandet. Slottet byttes ut mot Brändö hallen för alla BIK:are och andra intresserade brändöbor, meddelar John Wrede från BIK:s styrelse.
Programmet pågick både inne i Brändöhallen och utanför. Dagens höjdpunkt var när seniorer och juniorer möttes i en innebandymatch. Seniorerna fick se sig slagna av de yngre krafterna med endast två mål mot juniorernas femton.
– Förklaringarna i det äldre laget var många men den ända riktiga förklaringen är att juniorerna faktiskt är just så pass mycket bättre och att segern med andra ord odiskutabelt gick till rätt lag, rapporterar Wrede.
Men matchen visade också att innebandyn i kommunen har en mycket stark återväxt. Till bäste spelare i juniorlaget utsågs måltjuven Zacke Hellberg och till bäste spelare i det utklassade laget valdes dubble målskytten Florin Philip.
Under matchen lottade man bland annat ut julskinkor och efter cirka fyra timmar var den lyckade dagen till ända. Runt 80 personer besökte Brändö IK-dagen. (ns)