DELA

Festfixare som satsar på mat och glädje

Mat och glädje skall stå i fokus för det nystartade bolaget Food’n Joy.
Krögarna och kockarna Michael Björklund, Stig Grönlund och Björn Ekstrand skall tillsammans med Mysan Sundqvist som har sin bakgrund på Skärgårdssmak slå ihop sina kunskaper.
– Det nya bolaget blir en förlängning av Indigo och ÅSS. Allt där fortsätter som vanligt, men med Food’n Joy vill vi utveckla tillställningarna, säger Mysan Sundqvist.
Det finns flera fördelar med att samarbeta, menar entreprenörerna bakom nystatade Food’n Joy.
– Vi kan samarbeta med personal och tid. Sådant någon av oss inte hinner ta oss an kan vi hänvisa vidare till det nya bolaget, säger Stig Grönlund som är krögare på Indigo.


Skräddarsytt
Hela sommaren har de funderat på hur de bäst kan utveckla konceptet. Tanken är att använda mycket lokala produkter och skräddarsy tillställningar efter kundens önskemål.
– Vi har märkt en efterfrågan och det här gör vi för att själva i förlängningen få mer tid. Idrottsgalan är till exempel ganska tung att ha hand om själv, men är vi fler som kan dela blir det enklare, säger Mysan Sundqvist som vid sidan om arbetet som vd för Åland 24 kommer att arbeta med Food ’n Joy.
Större grupper som vill ha både mat och upplevelse är en annan målgrupp man tänker sig.
– En del vill ha lunch, middag och något att göra. Tillsammans kan vi fixa det och alla bidrar med sitt, säger Björn Ekstrand, krögare på Indigo.


Rimliga priser
Ingenting är omöjligt att jobba fram tillsammans med kunden. En bröllopsmiddag, en konferens, en chokladprovning eller en liten middag med hemmakock. Kunden skall få ett skräddarsytt paket, samtidigt som det skall finnas baspaket att beställa om man föredrar det.
– Vår strävan är inte att vara ett lyxföretag utan ha rimliga priser. Sen beror det förstås på vad kunden beställer, vill de ha dyraste champagnen kostar det förstås mer, säger Mysan Sundqvist.
Planerna för framtiden är många. Kanske mellanmålskurser i skolorna tillsammans med Michael Björklund eller en egen lokal.
– Vi vill också samarbeta med andra. Vinprovningar kan till exempel Ella Grüssner Cromwell-Morgan ha om inte någon av oss har tid eller möjlighet, säger Stig Grönlund.
– Vi räknar med att det här gagnar Åland samtidigt som vi har kul och lite rock’n roll, säger Mysan Sundqvist.

KARIN ERLANDSSON

karin.erlandsson@nyan.ax