DELA

Danne Sundman går åt Centern

Danne Sundman (Ob) tror att Centerns förtroende för förvaltningschef Arne Selander är förbrukat. Det skriver han bland annat i sin blogg.
Danne Sundman (Ob) går hårt åt Åländsk center i sin blogg och på facebook.
I sin blogg skriver han att man ska lära sig av misstagen med hela Skarven-affären och inte lägga fokus på att det blev en polisanmälan:
”Dock verkar det som om framförallt centern inte vill diskutera detta, istället vill man kväsa diskussionen och det verkar inte bättre än att man på allvar funderar på att göra sig av med förvaltningschefen. Hur ska man annars tolka Gun Carlsons kryptiska inlägg i debatten förra veckan? Vid en direkt fråga till en annan lagtingsledamot från majoritetspartierna om man avser sparka Arne så fick jag inte heller nej till svar.
Det verkar alltså inte bättre än att centern har krävt att man ska göra av med honom och nu är frågan om liberalerna kommer att betala det priset för att hålla ihop äktenskapet?”

Dementeras inte
Till Nya Åland sade Danne Sundman förra veckan att han lagt ihop ett och ett och kommit fram till sin slutsats.
– Det är spekulationer så långt, men det dementeras inte av Centerns partiledning.
Sundman anser också att det är problematiskt att befattningen som rättschef ligger på en tjänst som är baserad på politiskt förtroende. Det kan leda till att förvaltningschefen inte kan var rättschef ifall han/hon är rädd att mista sitt jobb. Sundman föreslår att man flyttar rättschefsposten till administrationschefen.

Dementerar
Centerns partiordförande Veronica Thörnroos har inte fått någon fråga av Danne Sundman angående förtroendet för Arne Selander. Hon dementerar också att hon skulle ha deltagit i sådana diskussioner.
– Jag har inte varit med i sådana diskussioner.
Hon påpekar också att frågan om förtroendet för förvaltningschef Arne Selander är en fråga för den samlade landskapsregeringen.

NINA SMEDS

nina.smeds@nyan.ax