DELA

Lakritsyoghurten ”exportsuccé”

Försäljningen av Ålandsmejeriets lakritsyoghurt ”överträffar alla förväntningar”, berättar mejeriet i ett pressmeddelande. Produkten finns nu i över 450 butiker i fasta Finland och som bäst pågår även testförsäljning i cirka 30 butiker i Sverige.

Lakritsyoghurten har funnits på Åland och i riket sedan mars och enligt Ålandsmejeriet håller försäljningen på Åland ”förväntad nivå” medan försäljningen i riket går mycket bättre än förväntat.

”Lakrits är en ”het” smak och stärkta av framgången med originalsmaken Lakrits söker vi nu nästa smakkombination på lakrits.” skriver Ålandsmejeriet och berättar att man som bäst har en omröstning i Socialamedier där man söker nästa smakkombination. Hittills har närmare 1 000 personer röstat och kombinationen lakrits-hallon är en klar favorit.

Första leveransen  till Sverige

Under  juni-månad har man även gjort en testförsäljning av lakritsyoghurt  30-talet butiker, med stor geografisk spridning, i Sverige. Även där har den lite annorlunda yoghurtsmaken sålt bra, enligt mejeriets egna uppgifter.

Lakritsyoghurten kommer att lyftas fram i Almedalsveckan på Gotland där Ålandsmejeriet är en av de samarbetspartners till landskapsregeringen som är med och marknadsför Åland.

Ålänningarna gillar naturell

Enligt försäljningschef Stefan Blomqvist säljer smaken Fläder-citron bäst av de smaksatta yoghurtarna på  Åland.

”Klar etta på Åland är annars den naturella yoghurten som flera år efter lanseringen fortsätter öka”, säger Blomqvist.