DELA
Foto: Jonas Edsvik

Kvinnan levde med trakasserier och hot

Trakasserier och upprepade hot med kniv och pistol trots besöksförbud. Det är vad kvinnan fått utstå en längre tid från den nu åtalade mannen, enligt ledande landskapsåklagare Henrik Lindeman.

Igår fortsatte rättegången mot den man som står åtalad för mordförsök efter det så kallade knivdådet i Godby den 3 augusti. Mannen meddelade via sitt biträde redan i inledningen av rättegången i torsdags att han inte vill bli hörd i saken och inte kommer att svara på frågor. Han vill dessutom att en utredning om hans psykiska sinnestillstånd görs, vilken kommer läggas fram för tingsrätten så fort den är klar. Senast under rättegångens sista inplanerade dag den 16 november.

Åklagaren lade igår fram den kvarvarande bevisningen. Bland annat ett förhör som gjordes med kvinnan medan hon var på sjukhuset i Åbo. En vecka efter knivöverfallet i Godby.

– Redan den 10 augusti bekräftar målsägande att kniven fanns i Hello Kitty-väskan. Jag vill lyfta fram att hon har varit konsekvent i sin redogörelse hela tiden.

Vidare hördes kvinnan av åklagaren om det som hände den 3 augusti samt bakgrunden till den. Kvinnan berättade att hon och den åtalade mannen varit tillsammans i 14 år och gifta sedan 2007. I mitten av december 2015 flyttade hon ifrån mannen efter att han misshandlat henne två gånger och 28 december ansökte hon om skilsmässa.

 

Läs mer om rättegången i lördagens e-nyan och i papperstidningen på måndag.