DELA
Foto: <07_Bildrubrik>VD Per-Olof Björke är vd för projektet My Åland.

Ingen plats för My Åland i Mariehamn

Mariehamns stad har inte något område i sin ägo som kan anses vara lämplig för anläggandet av en så kallad allt-i-ett by, där personer både kan arbeta, bo och utöva rekreation.
Det konstaterar stadsstyrelsen och staden ska nu meddela detta till personerna bakom My Åland, som skickat förfrågan till staden.

Områden i privat ägo som till ytan kan anses vara lämpliga för förverkligandet av en allt-i-ett by finns i södra Mariehamn samt det tidigare varvsområdet norr om Klintkajen. Dessa områden är delvis inte planlagda och dess framtida användningsändamål är därmed inte klarlagda. Gällande områden i privat ägo hänvisas My Åland till respektive markägare.

Nya Åland har tidigare berättat om projektet My Åland som drivs av bland andra Per-Olof Björke. Målet med projektet är att bygga hållbara byar med lyxiga och miljövänliga bostäder och kontorshus på olika natursköna platser i närheten av samhällsservice och skolor. I byarna ska internationella företag etablera satellitkontor och med dem är tanken att inflyttningen kommer.

My Åland har redan förköpsrätt till två områden, ett i Eckerö Käringsund och ett i Finström Godby.