DELA
Foto: Ida K Jansson

Helsingforsarnas momslösning vann samhällshack

Det blev trion i gruppen Perfektio-Chronos, från Helsingfors, som tog hem första priset i tävlingen om att finna lösningar på den åländska momsproblematiken.

– Vinnarnas idéer kommer att skapa kreativa värden för ålänningarna framöver, sade juryns ordförande Victoria Sundberg, vid prisceremonin.

Det var flera mycket kompetenta och starka förslag med högklassiga presentationer som kom in under samhällshacken, som pågick i 48 timmar. Grupperna hade fem minuter var på sig att göra en presentation av sina bidrag inför juryn och sedan fanns det plats för fem minuters kompletterande frågestund från jurymedlemmarna.

Efter utdragna förhandlingar och en omröstning kunde juryn slutligen presentera ett vinnarförslag från de sex deltagande grupperna på onsdagskvällen.

Det var en mycket glad och nöjd Victoria Sundberg som läste upp resultatet:

– Gruppen Perfektio-Chronos presententerade en bra helhetslösning ur kundens perspektiv, med bra och kreativa tankar runt pilotprojektet samt flera automatiska lösningar. De hade flera intressanta förslag på hur momsprocessen skulle kunna underlättas för medborgarna och de erbjöd bra förklaringar av de olika stegen i förbättringsprocessen, sade Victoria Sundberg bland annat, som motivering till att gruppen utsetts till vinnare.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!