DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>POSITIVA REAKTIONER Nya Ålands chefredaktör Jonas Bladh och redaktionens huvudförtroendeman Kiki Alberius-Forsman ser fram emot fortsatt femdagarsutgivning på papper.

Glad nyhet för läsarna

Telefonen gick varm på Nya Ålands prenumerationsavdelning i går efter beskedet om att Nyan fortsätter ges ut på papper fem dagar i veckan.

– Fantastiskt kul, säger chefredaktör Jonas Bladh on responsen.
Läsarna hörde av sig efter att ha läst nyheten i går morse om att Nyan fortsätter med femdagarstidning på papper även efter årsskiftet.

– Fantastiskt kul att ta del av alla glada tillrop och positiva reaktioner både direkt och via sociala medier. Det är alldeles uppenbart att Nyan betyder mycket för ålänningarna, säger han.

Också Kiki Alberius-Forsman, redaktionens huvudförtroendeman och personalens representant i styrelsen, är nöjd.

– Vi är jätteglada för att vi har jobbet kvar men mindre glada över att vi är tvungna att spara in på kostnaderna. Vi är fortsatt oroade men på ett annat plan, säger hon.

Margareta Sävstrand är prenumerationsansvarig och möttes i går av idel glada läsare som ringde för att förnya sina prenumerationer.

– Reaktionerna är väldigt positiva. Främst är det lite äldre prenumeranter som ringer. En del av dem läser e-tidningen men de vill hellre bläddra i papperstidningen, berättar hon.

Benita Laanti-Helander, pensionerad kulturredaktör som var med och startade Nya Åland för snart 35 år sedan, är också glad över beskedet om fem dagars papperstidning.

– Underbart! Bra!

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!