DELA
Foto: Erkki Santamala

Avloppsskuld kan drivas in i Eckerö

Den beräknade kreditförlusten för avsaknaden av vattenmätare i Smartpark under Krutbyn Ab:s tid kanske kan halveras till 12 500 euro.

Det hoppas kommundirektör Arsim Zekaj efter rekommendation från Finlands Kommunförbund.

Kommunstyrelsen i Eckerö tog upp ärendet i december. Då handlade det om eventuell avskrivning av den skuld som Krutbyn Ab, som då gått i konkurs, hade till kommunen.

Ett par månader tidigare uppdagades det att Krutbyn Ab inte hade varit registrerad för vatten- och avloppsavgifter i faktureringssystemet. Därför hade inga fakturor skickats ut för vatten- och avloppsavgifter från 2015 fram till konkursen och Lekland Ålands köp av Smartpark våren 2017.

Kommunen beräknades ha förlorat intäkter på cirka 25 000 euro på grund av misstaget. Men kreditförlusten behöver inte bli fullt så stor, visar den utredning som gjorts och den rekommendation som Finlands Kommunförbund gett.

– Kommunförbundet har rekommenderat ett samrådsförfarande och kommunen har tagit en första kontakt med Smartparks nuvarande ägare. Inom kort ska en kallelse till ett formellt samråd skickas ut, säger kommundirektör Arsim Zekaj.