DELA
Foto: Jonas Edsvik

Anders Wiklund ska leda stort vindkraftsprojekt

OX2 har rekryterat Anders Wiklund som landschef Åland för att på plats leda det fortsatta arbetet med det stora vindprojektet i närheten av landskapet, det här berättas i ett pressmeddelande i dag, torsdag.

Det var i november i fjol som OX2  och Ålandsbanken Fondbolag meddelade att en ömsesidig avsiktsförklaring tecknats, avseende utveckling av det havsbaserade vindkraftsprojektet Noatun söder om Åland.

Ur dagens pressmeddelandet framgår följande: ”Samarbetet mellan OX2 och Ålandsbanken Fondbolag sker via ett samägt bolag där OX2 är utvecklare fram tills projektet färdigställts, och Ålandsbanken Fondbolag är en långsiktig delägare via fonder. Projekt Noatun är i en tidig projektfas och beräknas färdigställt bestå av cirka 250 vindkraftverk som ger 20 TWh per år vilket motsvarar årlig elförbrukning för omkring 4 miljoner hushåll.

Noatunprojektet omfattar förutom en havsbaserad vindkraftspark inom den åländska havszonen även en nätlösning för distribution av el till Åland, Sverige, Finland och Estland.

OX2 har alltså rekryterat Anders Wiklund, tidigare Optinovas vd,  för att leda arbetet med att etablera OX2 på Åland, rekrytera och bygga organisationen för ändamålet samt öppna lokalkontor.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp