DELA
Foto: Erkki SantamalaALKOTEST Sjöbevakningen kallades till Skarven under självständighetshelgen för att utföra alkotest.

Alkotest på Skarven

Under självständighetshelgen kallades Sjöbevakningen till landskapets skärgårdsfärja ms Skarven för att utföra alkotest. Frågan om vem som begärde alkotestet går inte att få svar på.

Sjöbevakningens förundersökningsledare Rasmus Friman bekräftar att man var ombord och utförde testet.

– Men ingen av den vakthavande besättningen som har ansvar för säkerheten ombord var berusad och färjan kunde fortsätta sin färd. Vi kommer inte att öppna upp en brottsanmälan, säger han till Nya Åland.

På Trafi har man en utredning på gång säger enhetschefen för Västra inspektionsenheten Jan-Christian Welander.

– Vi inväntar en skriftlig redogörelse från befälhavaren på Skarven och sedan tar vi ställning till om vi måste vidta åtgärder.

Inte heller befälhavare Janne Enqvist, som är på jobb när Nyan ringer till Skarven på fredagen, vill kommentera ärendet utan hänvisar till rederiets vd.

– Rederiet gör en intern utredning, säger Tomas Lindqvist, vd på Rederiaktiebolaget Gustaf Erikson och Ansgar Ab som inte vill kommentera varifrån begäran om alkotest kommit.

På landskapets trafikbyrå har Sten Schauman precis fått mail om incidenten från rederiet när Nya Åland ringer på fredagseftermiddagen.

– Så jag vet inte mer än du, säger han.