DELA
Foto: Eva-Jo Hancock<07_Bildrubrik>VÄRDA EN ROS Från vänster Tomas Sundberg, Dennis Jansson och Christian Ekström som med hjälp av rutinerade hjälpsändningschauffören Lasse Lindholm och stockholmaren Hans-Örjan Sjöberg turades om bakom ratten i lastbilarna.

Åland skramlade till Zagreb

Insamlingen Åland skramlar har nu levererat elva ton kläder, hygienprodukter och mat till olika flyktingläger.

– Man är lite mör nu, säger chauffören Christian Ekström.
I lördags satte de två åländska lastbilarna kurs mot Slovenien. Men bilarna hamnade till slut i Kroatien och huvudstaden Zagreb eftersom det ansågs för farligt att stanna i Slovenien på grund av säkerhetsläget.

Bilarna sponsrades av Posten Åland och Rundbergs bil.

– Vi har kört 2 000 kilometer enkel väg ner till Kroatien och lossade lasten vid ett lager utanför Zagreb. Vi var aldrig inne i något flyktingläger eftersom det finns strikta krav på vilka som får komma in, säger Christian Ekström.

Från lagret distribueras varorna till olika flyktingläger.

Lasten bestod mestadels av varma vinterkläder, tält och filtar. Men också mat och hygienartiklar har donerats till insamlingen.

– Mat som inte kräver kyltransport och som går att äta direkt. I flyktinglägren finns inte alltid utrustning till att laga mat, så det är viktigt att maten går att äta direkt, säger Christian Ekström.

Totalt har Christian Ekström och hans åländska medarbetare kört i över 40 timmar sedan i lördags.

På bilden syns Tomas Sundberg, Dennis Jansson och Christian Ekström som med hjälp av rutinerade hjälpsändningschauffören Lasse Lindholm och stockholmaren Hans-Örjan Sjöberg turades om bakom ratten i lastbilarna.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!