DELA

Storläsare belönades i Lumparland

Hela april har det varit läskalas i Lumparlands skola och i går firade man med prisutdelning och tårta i kommunbiblioteket.
Eleverna har sammanlagt läst 28.333 och en halv sida och skolans mestläsare i år heter Elis Lindblom i årskurs två. Han antecknades för 2.547 sidor.
Det var en ivrig skara elever som trängdes i biblioteket när Nyan kom på besök i går. Förväntan låg i luften När läraren Anne Pennanen kungjorde namnen på dem som läst mest. Utöver vinnaren Elis Lindblom gavs bokpris också åt dem som läst mest i de olika årskurserna.


Storläsare
I årskurs ett belönades Leo Santamala som läst 233 sidor, i årskurs två Lucas Liljeberg med 2.433 sidor och Ebba Koskinen med 1.154 sidor, i årskurs tre Lauri Santamala med 2.243 sidor och Maria Söderlund med 1.350 sidor, i årskurs fyra Johannes Lindblom med 1.896 sidor och Sophie Liljeberg med 1.376 sidor, i årskurs fem Ellen Mattsson med 2.072 sidor och Rebecca Svenblad med 1.578 sidor och i årskurs sex Nick Tamminen med 568 sidor och Rasmus Zetterberg med 522 lästa sidor.
Man lottade också ut ett bokpris bland samtliga elever och lotten gynnade Anton Alm.


Tårtkalas
Thea-Lena Wiedebaum, vikarierande bibliotekarie, tackade eleverna för flitigt läsande och utnyttjande av biblioteket. Samtliga läsare fick också små priser av biblioteket som också stod för serveringen med smarriga tårtor och läsk.
Mestläsaren Elis, 8 år, berättade för Nyan att han gärna läser ganska tjocka böcker. Gärna får det också vara spännande böcker.
Prisboken ”Galna gatan” av Sören Olsson och Anders Jacobsson har Elis inte läst ännu. Men det är ju ingen tjock bok så det tar förmodligen inte många kvällar för honom att läsa ut den.


Vill stimulera
Läskalaset har genomförts bland skoleleverna i Lumparland under några år nu. Avsikten är helt enkelt att uppmuntra till läsning. De ivrigaste läsarna finns i de lägre årskurserna. De äldre eleverna läser mindre och upptas kanske mera av andra fritidsintressen.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax

tfn 528 466