DELA

Spelglädje med Barnteaterskolan i Kamomilla stad

Stadig sång, välkoordinerad dans och spelarglädje är det på scenen när barnteaterskolan spelar Folk och rövare i Kamomilla stad.
Inte en tillstymmelse till nervositet märks på scenen då barnteaterskolan i går kväll hade premiärföreställning på Stadshuscenen.
Den envisa åsnan och de tre rövarna, med sitt ivriga kroppsspråk, lockar till flera skratt hos barnen i publiken. Totalt är salen nästan halvfull, med både vuxna och barn i publiken.
Pjäsen riktar sig väl i huvudsak till barn, men även som vuxen rycks man med i handlingen och har inte några bekymmer att behålla koncentrationen under de två, rätt korta, akterna.


Mix av sång och dialog
Hela pjäsen flyter på bra och det märks att gruppen, som består av unga i åldern 12-16, har scenvana.
I både sång och tal framgår dialogen tydligt, så publiken har inga problem att hänga med i vad som händer. Vi får bland annat följa med på bortrövandet av ett fruntimmer, en brand och ett frieri. Det är dramatiskt, men blir aldrig skrämmande. Pjäsen består av både dialog och sånger i en väl avvägd mix.


Klassiker
Boken som pjäsen bygger på skrevs av norrmannen Torbjørn Egner för mer än femtio år sedan, år 1955, men handlingen fungerar lika bra i dag.
Folk och rövare i Kamomilla stad spelas även i kväll klockan 19 och samma tid imorgon onsdag.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax