DELA

Nytt ”jäkelskap” på Bentes i sommar

Ålands ungdomsförbund tar sig nu an tredje och sista delen i Gustaf Skördemans och Krister Classons farstrilogi ”Jäkelskap”. ”Barnaskrik och jäkelskap” heter den föreställning som skall ges på Bentes i Eckerö i sommar. (Bilden ur fjolårspjäsen ”Bröllop och jäkelskap”)
På Ålands ungdomsförbund berättar Robert Zetterqvist, som är producent för sommarteatern, att man nu slutit avtal med Ove Andersson om regin. Enligt Zetterqvist planerar man att spela sommarens pjäs mellan den 26 juni och 12 juli.


Varit med förr
Ove Andersson har tidigare varit engagerad på Bentes 2004 och 2005 då pjäserna ”En skitstor smäll” och ”Där fick du” sattes upp. Särskilt ”Där fick du” blev en succé och en stor publikframgång med fullsatta föreställningar.
– Liksom tidigare bearbetas manuset för sommarens pjäs av Ove Andersson, så räkna med en extra kryddad, skrattretande och fartfylld tolkning, säger Zetterqvist.


Söker medverkande
Bentes sommarteater söker nu skådespelare, musiker och tekniker som är intresserade av att medverka i produktionen. Intresserade är välkomna att höra av sig till Ålands ungdomsförbund på telefon 15805 eller via e-post på adressen auf@ungdom.ax
Robert Zetterqvist tillägger att Bentes sommarteater i år redan i ett tidigt skede inlett förhandlingar med vädermakterna om uppehållsväder.
– Vi har dessutom ansökt om en myggfri sommar. (jk)