DELA

Ny chans se musikteatern ”Eko” på Högtomt

Den som missade pjäsen ”Eko” med ungdomarna i Östra Saltviks ungdomsförening får en ny chans på torsdag kväll. Då ges en extra föreställning under närvaro av pjäsförfattaren Claes Andersson som även medverkar i Mariehamns litteraturdagar. (På bilden från vänster Eva Lindblom, Matts Stenlund och Jonna Kevin.)
Litteraturföreningens kulturproducent Katarina Gäddnäs berättar att föreningen är med och sponsrar en busstur till föreställningen.
Intresserade skall kunna ta gratis buss med start kl 18 vid stadsbiblioteket via Godby där man är kl 18.30. Hemfärd blir det vid 22-tiden efter föreställningen och den diskussion som följer på den.


Viktiga frågor
Musikteatern ”Eko” aktualiserar viktiga frågor kring de unga i dagens samhälle och Matts Stenlund, som regisserat föreställningen, säger att han tycker att det är fint om också vuxna, som lärare, föräldrar och andra, skulle möta upp.
– Det är faktiskt bara en liten del av de unga som har problem. Det finns kanske mera problem bland de vuxna, säger han.


Bra blandning
Han berömmer också ungdomsföreningen i Östra Saltvik för att man lyckas med att blanda alla åldrar på Högtomt på ett naturligt sätt, något som Jonna Kevin som arbetat med danserna i ”Eko” instämmer i.
– Vi försöker hjälpas åt och samarbeta, säger Eva Lindblom i föreningen.
Ungdomarna har också haft en viktig roll i skapandet av uppsättningen och enligt Matts Stenlund har man haft mycket roligt när man lekt med texterna.
”Eko” ges på torsdag kväll kl 19. Vill man boka på förhand så kan man ringa 43 560 på kvällstid eller sända e-post till eva.lindblom@aland.net. Utöver gratisbussen från stan via Godby bjuder ungdomsföreningen också på gratis kaffe med bulle i pausen och man tar ingen garderobsavgift.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax