DELA

Summer in flyttar tillbaks till Mariepark

Den 5 juni ordnas skolavslutningsfesten Summer In på Mariepark. Senast den 8 maj ska nior som vill äta middag i lokalen ha anmält sig.
Förra året ordnades Summer In på Islandia. I år är evenemanget tillbaka på Mariepark.
De avgående niorna från samtliga högstadieskolor har bjudits in för att äta sin avslutningsmiddag i Marieparks restaurang. För 38 euro får niorna en alkoholfri välkomstdrink med tilltugg, trerättersmiddag, måltidsdryck och underhållning.
Vill man delta i middagen ska man ha anmält sig och betalt avgiften senast den 8 maj.
Under kvällen har niorna ett eget program.
– I det ingår festvärdar, filmvisning, ståuppkomiker, modevisning, tävlingar och mycket mer, berättar Susy Ahlström i arbetsgruppen för Summer In.

Äventyrsbanor
Ute i parken ordnas aktiviteter för dem som slutar sjuan och åttan. Ahlström nämner bland annat uppblåsta äventyrsbanor (rodeo, hinderbana, highjump, bungyrun, jätteboxning och gladiator), backklättring, paintball, singstar och guitar hero.
Och även ute i parken finns det möjlighet att äta. Smårätter, godis och läsk kommer att säljas.
– Alla som gått ut sjuan och alla upp till 25 år är välkomna på en kväll med full fart i parken på alla äventyrsbanor och andra aktiviteter eller kanske bara för häng i utecaféet! De får välja själva! säger Ahlström.
För att komma in i parken krävs biljetter. De börjar säljas i maj.

Vakter sökes
Summer In är ett drogfritt evenemang och alla som deltar måste genomgå en blåskontroll för att få komma in. Nu behövs ordningsvakter som kan hjälpa till under kvällen.
– De föräldrar som ändå skjutsar sina barn till Summer In kan kanske tänka sig stanna och vara ordningsvakter under kvällen, de kan då höra av sig till ungdomsgården Tvärsan på telefonnummer 531 453, säkrast på kvällar tisdag till lördag, säger Ahlström.
Ahlström poängterar att andra också är välkomna att anmäla sig som ordningsvakter, bara man är över 18 år och ostraffad.

MALIN LUNDBERG