DELA

Stjärndebutanter och aptitretare

Två högaktuella band har nu bekräftat sin närvaro på sommarens Island in the Sun-festival.
I dag släpps biljetterna på Metro Records och festivalens hemsida.
När Le Corps Mince de Francoise besöker Island in the Sun är det efter ett halvår av framgångsrikt och internationellt turnerande, bland annat med spelningar på Paris Fashion Week och med hyllningar i brittiska Guardian och NME i bakfickan, berättar festivalarrangörerna.
Bandet består av systrarna Emma och Mia Kemppainen och Malin Nyqvist, alla från Helsingfors. Med deras debutsingel ”Bitch of the Bitches” har de ”tagit Hipster-Europa med storm”. En fullängdare spelas som bäst in i Berlin.

Omtalade debutanter
Skansros är ett sexmannaband från Göteborg som i våras släppte den omtalade debutskivan med samma namn. Skansros musik beskrivs som en blandning mellan Morrissey, Jakob Hellman och The House­martins och är enligt DN:s kulturskribent ”vårens kanske mest omsurrade popdebutanter”.
I sommar spelar bandet också på Hultsfreds- och Emmabodafestivalerna.

Aptitretare
Nytt för i år är att festivalen kommer att presentera sig med ett så kallat showcase på Stockholmsklubben Fritz´s Corner på onsdag nästa vecka, den 27 maj. Där uppträder ovan nämnda Skansros med ett akustiskt set samt halvåländska popkvartetten Oriel Joans. Spelningen ordnas i Lilla Hotellbaren på Folkungagatan 47 och tanken med den är att locka fler svenskar till festivalen.
Island in the Sun ordnas på Brändö Jurmo den 31 juli och första augusti. Arrangörer är bland annat Ulrika Navier, Simon Englund, Anna-Maria Feldhoffer och Ronnie Madison.

SARA OTHMAN