DELA

Rock n’ blog på nätet

Det är bloggen som handlar om rock, hårdrock och heavy metal. Metallica. Sebastian Bach. KISS. Smashing Pumpkins. Och Ozzy Osbourne. För att nämna några.
Ålänningen Alexander Skogberg driver sedan i september bloggen Rock n’ Blog.
En blogg behöver inte bara vara jag-centrerade dagbokstankar som kretsar mellan kärlek och självmord. Det finns även bloggar med specialinriktade ämnen. Som sportbloggar. Filmbloggar. Eller musikbloggar.
Den senare varianten driver 21-årige Alexander Skogberg från Jomala, Gottby. Bloggen heter Rock n’ Blog och är framförallt inriktad på hårdrock. Även om all musik egentligen får plats.
– Jag skriver väl rätt brett om all form av rock säger Alexander. Det är den typ av rockmusik jag tycker är bra. Som Metallica, KISS, Danko Jones, Foo Fighters, Van Halen samt många andra.
Alexander har alltid tyckt om att skriva och som det står på hans blogg har han nu ”äntligen fått arslet ur vagnen” och börjat skriva om musik.
Men det är inte första gången. Han har tidigare varit prao-elev både på Nyan och tidningen Åland.
– Jag har alltid varit lite av en musiknörd och har alltid velat skriva om musik och sprida mina åsikter kring det jag lyssnar på.
Bloggen startade han i slutet av september men den är redan fullproppad med artiklar. Det finns en hel del klipp från You Tube med tips på låtar och framträdanden. Senaste tipset är från Metallicas akustiska spelning på Bridge School Benefit förra helgen.


Vill utveckla bloggen
Han tycker själv att bloggen redan blivit ganska maffig och han blandar mellan rena nyheter och egna intervjuer. Bland annat finns en alldeles färsk intervju med Sir Valentin från de åländska gothrockarna L’Amori.
– Jag ska fortsätta att utveckla bloggen och ha lite mer åsikter, krönikor och topplistor. Men för att hålla intresset uppe måste jag ha en hel del nyhetsnotiser. Ingen vill läsa en blogg som aldrig uppdateras.
Och visst har han några framtidsdrömmar i åtanke.
– Det är jättekul att bara skriva av sig men det hade varit kul att få den publicerad i en tidningen. Kanske Nya Åland.
För närvarande bor Alexander i Göteborg där han läser tredje året till civilingenjör vid Chalmers. Han har själv spelat klassisk gitarr men någon egen grupp har han aldrig lyckats få ihop. Nu är det istället andra saker han prioriterar.
– Jag hoppas att alla som är intresserade av musik ska besöka bloggen och sprida den vidare.
Och vilken musikstil är det som bloggen riktar sig till?
– Vanlig rock, hårdrock och heavy metal.
Adressen till Alexanders blogg är http://alexskogberg.blogspot.com.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax