DELA

Fira examen med thairock och mustaschtävling

I helgen är det många som tar examen och på krogarna i Mariehamn råder skolavslutningsfeber.
Välj och vraka mellan thairock, coverband och dj för att dansa bort smörgåstårtan och snittarna.
De vid hotell- och restaurangskola och folkhögskolan har redan tagit examen, i dag är det eleverna på högskolans och naturbruksskolans tur och i morgon tar lyceisterna studenten. Man kan med andra ord räkna med att festerna blir många och att kroggästerna blir ännu fler.
På Arken ser man den här helgen som en riktig kickoffhelg för sommaren. Från och med i kväll har nattklubben öppet sju dagar i veckan och coverband eller dj:s underhåller varje kväll.
I kväll och i morgon underhåller stockholmsbandet White Toast i nattklubben. I morgon får de sällskap av Conny Henrix och Dj Totte som spelar i restaurangen.
– Den här lördagen kommer vi att ha 18-års åldersgräns så att alla studenter kommer in på krogen, berättar Tony Mattsson, artistansvarig på Arken.

Mustaschtävling på Indigo
Dj Totte spelar förutom på Arken även på Indigo i helgen, där han erbjuder dansvänlig musik i baren.
I kväll är dyker även Roger Nordin, känd programledare från Rix morgonzoo, upp som gäst-dj på Indigo vid 23-tiden. Hela Morgonzoo-gänget är på Åland under fredagen, efter att bland annat ha sänt morgonshowen live från Havsvidden i Geta.
Under kvällen tävlas det även om Ålands snyggaste mustasch, där Roger och programledarekollegan Titti Schultz fungerar som domare. Tävlingen är en åländsk version av radiostationen Rix fm:s tävling Mustaschkampen som pågår som bäst.
I radioversionen är tävligen tillika en insamling till cancerforskningen i Sverige. Under tävlingen på Indigo kommer pegnar att samlas in till förmån för Ålands cancerfond. Vinnaren koras vid 22.30-tiden.
– Tävlingen är inte bara för dem som har en äkta mustasch, utan här är det fritt fram att tänka kreativt. Kanske göra en häftig lösmustasch, tipsar Annica Jansson vid Ålands turistförbund.
Turistförbundet har flera gånger försökt locka Morgon zoo-gänget till Åland, och nu har man lyckats.

Vinn Atletico-biljetter
I kväll kan den som vill även se hur killarna i IFK Mariehamn laddar inför nästa veckas match mot Atletico Madrid med hjälp av beachvolleyboll.
En minivolleyplan finns på Indigos uteservering och där startar klockan 17 en match mellan Tora Hansson och Camilla Nilsson från Swedish Beach Team, alltså svenska landslaget, och IFK:arna Kenneth Gustafsson och Alexandros Papas. Dessutom kommer Tanja Sjöblom och Jenny Clemes från öspelslaget att möta Tora och Camilla.
Arrangörerna utlovar även en tävling för publiken. Vinnarna i tävlingen får två biljetter till matchen IFK Mariehamn mot Atletico Madrid, som alltså spelas på tisdagi.
Indigos utebar håller öppet klockan 17-20 under fredagskvällen

Husband tillbaka
På Dinos inleds sommarsäsongen redan i kväll. Husbandet Made in Thailand är tillbaka på Åland och nu stannar de tills i höst. I kväll och i morgon kör de sommarens första gigs och som vanligt är det rockcovers som gäller när de står på scen.
Examensfirandet slutar dock inte efter den här helgen. Många studerande har skolavslutning nästa vecka och för högstadieeleverna ordnas Summer in på Mariepark nästa fredag.
Då äter niorna avslutningsmiddag inne i restaurangen och ute i parken ordnas aktiviteter för dem som slutar sjuan och åttan. Dessutom är alla ungdomar som gått ut sjuan upp till 25 år välkomna till parken under kvällen.
För dem som är lite äldre går det förstås att gå på krogen också nästa helg. Då gör bland annat Arkens husband Soundway comeback i nattklubben. Första spelningen för sommaren gör de på fredag nästa vecka och sedan kan den som vill dansa till bandet även på lördagen.
Made in Thailand återfinns på Dinosscenen. Där ställer de sig också på onsdag den 3 juni.

MALIN LUNDBERG