DELA

Många firade att Åuf fyllde 100 år

Många mötte upp för att fira hundraåriga Ålands ungdomsförbund på Breidablick i Finström på lördagskvällen. Enligt Ulf Schröder i jubileumskommittén var man närmare 160 personer. (På bilden unga buggdansare från Ödkarby skola.)
Redan på eftermiddagen höll förbundet öppet hus, bjöd på kaffe och tårta och visade en utställning med fotografier som verksamhetsledare Susy Ahlström ställt samman. Ett drygt trettiotal personer mötte upp då.
Fler blev man på jubileumsfesten och supén för inbjudna på kvällen där förbundets ordförande Alexandra Gustafsson hälsade välkommen.


Unga buggare
Det bjöds på ett varierat program med betoning på sång, musik och dans. Ung dansglädje visade en grupp unga buggdansare från Ödkarby skola upp. Ungdomsförbundet genomför sedan flera år tillbaka danssatsningen Move-it där Elisabeth Johansson och Harri Reinikainen är instruktörer.
– Särskilt i låg- och mellanstadiet är det populärt att bugga, konstaterar Ulf Schröder.
Sprittande glad musik bjöd unga band-vinnarna The PeeGees på och sång blev det både med årets vinnare i vokalisttävlingen, Patricia Hellström, och publikfavoriterna från unga vokalisttävlingen, Ellen Smulter och Ann-Sofie Häggblom.


Folkdansare
Ålands folkdansare, som mellan år 1922 och 2004 var en sektion inom ungdomsförbundet, men nu är en självständig förening, bjöd också på uppvisning med Berit Lindholm som ledare och Bror Johansson som spelman.
Kvällens festtal hölls av vicelantrådet Britt Lundberg.
Petronella Wester som skulle ha deltagit med ett inslag om fastern Ruth Lindfors, som i många år var ungdomsförbundets instruktör, var tvungen att lämna återbud på grund av sjukdom.
Den mat som serverades vid supén hade tillretts av Ålands yrkesskola och kvällen avslutades med dans till populära dansbandet Conny Henrix.JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax