DELA

Inspirerande vårutställningar på Folkis

Just nu fylls Ålands folkhögskola av en rad vårutställningar. I går kväll höll man vernissage och veckan ut kan allmänheten passa på att ta sig en titt på det som visas.
När Nyan tittade in i går vid lunchtid var man fortfarande i full färd med att göra utställningarna klara. Linjeledare Maria Säll-Öfverström som vi fann i konst- och hantverkslinjens utställning berättar att skolans samtliga elever, drygt ett femtiotal, är med på något sätt. Redan vid vernissagen i går kväll gav till exempel musiklinjen smakprov ur den vårkonsert som man håller på skolan i kväll.


Många former
I konst- och hantverkslinjens utställning finns hantverksalster i en mängd olika former och material, däribland keramik, tovat, smitt och slöjdat. Man ställer också ut bildkonst. Naturfotolinjen och skapande linjen och medielinjen bidrar också med egna utställningar.
Om vädret tillät eldande skulle man i samband med vernissagen i går kväll också bränna keramik utomhus i en brinnande drake.


Tvåårigt i höst
Den som besöker utställningarna kan också passa på att skaffa sig information om den nya tvååriga hantverkslinjen som startar i höst vid skolan. Linjen som går under arbetsnamnet Form & Hand har tolv studieplatser och kan, enlight rektor Jana Ekebom, ännu ta emot ett antal studerande.
– Ansökningstiden har visserligen formellt gått ut men vi har möjlighet att ta emot elever på så kallade fyllnadsplatser så det är bara att ta kontakt, säger hon.
– Vi tar också emot elever som tidigare gått den ettåriga utbildningen vid folkhögskolan eller Tosarby direkt till årskurs två, tillägger Maria Säll-Öfverström.
Information om Form & Hand och skolans utbildningar i övrigt kan man få genom att vända sig till henne eller rektorn. Man kan också gå in på skolans hemsida under adressen http://www.afhs.ax.
Utställningarna på folkhögskolan är öppna för allmänheten onsdag-fredag kl. 15-20 och lördag och söndag kl. 12-18.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax