DELA

Finn Zetterholm till Kumlinge

Finn Zetterholm (bilden) är det kanske mest kända namnet på årets upplaga av visfestivalen ”Visor så in i Norden” på Kumlinge. Festivalen hålls i år den 10-12 juli.
Torbjörn Engman i föreningen bakom festivalen berättar att årets festival kommer att bjuda på visor med olika infallsvinklar och vida ramar men ändå så att allt ryms inom ramen för det som kan kallas visa.
Finn Zetterholm är kanske det mesta kända namnet men under tre festivaldagar hinner man också med mycket annat.


Start i kyrkan
Festivalen inleds traditionsenligt i Kumlinge kyrka fredagen den 10 juli. Kören Kökar Röster framträder. Fredag kväll bjuder sedan på konserter i Remmarhamnen med Quiet Yell, South River Band och Torbjörn Engman band.
Lördagens program genomförs som tidigare på Västra bergen. I eftermiddagspasset som inleds kl. 13.30 kan man lyssna till Envisa (Bengt Enqvist, Jörgen Berglund och Heidi Sewon), Frida Andersson, Vallevan samt Musikteatern ”Pelle Svanslös” med sångstuderande från musikinstitutet. Det blir också ett par mellanspel med ”Emil G”.


In på småtimmarna
I kvällspasset, som inleds Kl. 19.30, inleder Gunnar Källström, Calle Pettersson och Thomas Lundin samt Elizabeth Ekman, Kurt Lindblom och Johan Karlsson.
Kl. 22 är det dags för Finn Zetterholm och efter honom kan man lyssna till unga folkbandet The PeeGees. Kvällen avslutas vid midnatt med Strictly people.
Söndagen inleds med att festivalartisterna besöker Annagården. Kl.14 följer sedan program i Remmarhamnen med Sanna och Sonja, Jalle & Stig, Jan Enqvist & Lucas Grönvall, Yohan Henriksson, Siiret Tuula och Emil Grönvall
Kl. 19.00 på söndag kväll blir det ”Efterspel” på restaurang Glada Laxen på Bärö.


En vecka senare
Visor så in i Norden har numera blivit en etablerad festival som brukar locka mellan 3.000 och 4.000 besökare och Torbjörn Engman hoppas att man skall nå minst lika många också denna gång. Festivalen hålls nu en vecka senare än vanligt för att inte krocka med öspelen och man har inte konkurrens av några andra större samtida evenemang.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax