DELA

Får kulturpris för flora-arbete

Carl-Adam Hæggström och Eeva Hæggström får Ålandsbankens kulturpris som delas ut av Ålands kulturstiftelse. Priset delas ut vid stiftelsens vårmöte den 23 april.
Enligt kulturstiftelsens ordförande Henrik Gustafsson får professor emeritus Carl-Adam Hæggström och lektor Eeva Hæggström kulturpriset för deras långa och hängivna arbete för att ”bekantgöra och bidra till bevarandet av unika åländska naturvärden och kulturmiljöer”.


”Glädje och lärdom”
– Denna verksamhet har kulminerat i utgivningen av en heltäckande åländsk flora till glädje och lärdom för såväl den intresserade allmänheten som specialister, citerar Gustafsson prismotiveringen som i sin helhet kommer att presenteras i samband med prisutdelningen vid årsmötet.
”Åland flora” kom ut i december och blev en verklig storsäljare inför julen. Boken, som var ett resultat av ett mångårigt arbete, fick också lysande recensioner.
– Ålands flora är i sitt slag en unik bok och enligt min uppfattning även en av de mest betydelsefulla böckerna berörande Ålands natur som över huvud taget utgivits, skrev Håkan Kulves i sin recension av boken i Nyan.


I litterär bakficka
Carl-Adam och Eeva Hæggström kommer under Mariehamns litteraturdagar nu i helgen att medverka i den litterära bakficka som Ålands litteraturförening håller på restaurang Pommern på lördag kväll kl 19. Häggströms inleder kvällen med att berätta om sin flora och arbetet med den.

JAN KRONHOLM

jan.kronholm@nyan.ax